Sähkötupakka tulisi laillistaa

On kovin tiedossa kuinka normaalin savukkeiden tuhannet ainesosat ovatkin elimistölle vahingollisia, ja aiheuttavat mm. Tupakanpolton pystyy lopettaa monella tavalla, joku pystyy lopettamaan ilman mitään apukeinoja, voit jauhaa nikotiinipurkkaa, leikkiä laastareilla vai testata vahvempaa lääkitystä (Zyban, Champix). Koska tämä muistuttaa ulkoisesti kovin paljon röökiä, tämän käyttö voikin aiheuttaa hämennystä muiden ei-tupakoitisjoiden sekä myöskin tupakoitsijoiden joukossa. Sähkötupakkaa voi toisin sanoen käyttää turvallisesti myös sisätiloissa ilman tulipalovaaraa.

Lisäksi Sähkötupakan käyttämisestä vapautuu tapaisia, minkä sisältämistä ainesosista ei Valviralla oo informaatiota. Litiumakku onkin yllättävän monimutkainen ja pitää sisällään elektroniikkaa. Onko sähkötupakan käyttäminen kallista? Sähkötupakan käyttö ei oo kallista –päinvastoin. Sähkötupakan  käyttö maksaisi näinollen päivässä 1.34€. Sähkötupakasta kuuluu imaista pitempiä ja rauhallisempia henkosia kuin tavallisesta röökistä vaan muutoin käyttäminen on täysin samanlaista.

Kaikki höyrystimet ovatkin kulutustavaraa, he kestävät joitakin viikkoja. Itse akti mieltää kovin merkittävästi oikeaa tupakointia ja tehoaa siksi myös tapariippuvaisille. Sähkötupakkaa ei sytytetä tulella, joten se ei tämän lisäksi savua. Se yhdessä oikeanlaisen ‘kurkkutuntuman’ kanssa tekee siirtymästä verrattain tuskattoman.

Sähkötupakka – Erilainen tupanki

Sähkötupakkaa pystyy tupakoida lähes missä vain, sillä tupakkalaki ei kiellä tämän käyttöä. Led-valo näyttää että höyrystin on aktiivinen, elikkä jotta tupakka onkin käytössä. Kuten kaikissa akuissa sekä paristoissakin, vaihtelee litium-akun jännite riippuen latauksen määrästä. Düsseldorfin hallinto-oikeus käsitettiin olevan kantajan puolella sekä hylkäsi lääkeluokitteluvaatimuksen ja korkein hallinto oikeus vahvisti tän päätöksen.

Sähkötupakka pelot

Hon Lik työskenteli tuolloin yhtiölle nimeltään Golden Dragon Holdings, myöhemmin Ruyan, minkä alkoi viedä tuotteita myös Kiinan ulkopuolelle vuosina 2005–2006. Joissakin sähkötupakoissa onkin enemmän osia, vaan kokoaminen onkin silti iisiä. Huomattava asia on myös tämä että myyjät useimmiten eivät laita sivulleen tarkkaa mallinimeä ainoastaan ainoastaan esim.

Sähkötupakka ja valvira, legenda säännöistä

Tuotetta onkin tarjolla Internetissä ja muutamien lentoyhtiöiden lennoilla. Omalla kulutuksellani, noin 1000 mAh/päivä, noita akkuja pitäisi ladata neljä vai viisi kertaa päivässä ja tämä on hieman hankalaa sekä työlästä. Budien hinta onkin onneksi melko alhainen. Täyttönesteitä on yleisesti kahta erilaista. Sähkötupakan patteri käsitettiin olevan varmaan ladattava litiumakku, silloin miehen talosta löytyi akkulaturi. Lopulta sähkötupakkaan voi asettaa liuosta, jossa on vaan makuaineita, ei lainkaan nikotiinia.

Asiasta enempi kirjoitteli Molex Mäkinen täällä. Perään henkilö lisää nihkeästi, jotta sähkösavukkeella onkin selkeä jatkaa riippuvuuden ylläpitoa, sekä lahjoittaa kritiikkiä tästä, että ei oo todistettu, että tämän avulla tupakoinnista pääsisi eroon. Sitten tietenkin tarviit toki aikaa ja rauhaa niin että pääset kunnolla hommasta jyvälle.

Sähkötupakka vastaukset

Kuten aikaisemmin mainittiin, sähkötupakasta onkin olemassa sekä automaattisia että manuaalisia versioita. Vesihöyryllä vain ei oo vastaavia ihania ominaisuuksia kuin savulla: ei hiilimonokdsidia, ei tervaa. Sähkötupakkaa  käytetäessä ihmiskehoon ei tämän lisäksi imeydy röökin sisältämiä tuhansia myrkkyllisiä kemikaaleja.

Suurimmassa osassa starter kiteistä tulee kaksi akkua mukana. Käyttökokemus on tosiaan lähempänä vahvahkoa klassista tupakkaa. THL aikoo tutkia, kuinka sähkötupakka on auttanut tupakoinnin lopettamisessa, vain se voi olla vaikeaa, koska sähkötupakkaa käyttää ehkä vain pari promille suomen kuten nuuskaakin (2012).

Ei mitään hämmennystä että analogista arkunnaulaa suuhuni enää pistäisin. Britanniassa naisella, jonka käsitettiin olevan käyttänyt sähkötupakkaa seitsemän kuukautta, huomattiin keuhkoissa rasvapitoisia makrofageja elikkä syöjäsoluja sekä erityinen keuhkokuume. Yhden mallin hankinnassa ja sen lisätarvikkeiden ostamisessa säästää varmasti pitkän pennin, varsinkin normaaliin tupakointiin nähden. Sähkötupakka lupaa terveellisempää sekä pidempää elämää ilman tupakasta luopumisen tuskaa.

Keneltä hommata sähkötupakka?

Brittiläisen tutkimuksen mukaisesti silti sähkötupakasta välittyi keuhkoihin yhtä merkittävästi nikotiinia kuten imettäessä sytyttämätöntä normaalia savuketta.  Sähkötupakan edut on huomattavat ja monelle tupakoitsijalle se onkin loistava ratkaisu, kun haluaa vähitellen lopettaa tupakanpolton täsyin, säästää rahaa taikka vaalia terveyttään. Sähkötupakan täyttöneste kustantaa 30ml pullossa n.

Tämän lisäksi valo ilmoittaa myös erilaisista toiminnoista, kuin ylikuumenemisesta, akun vähenemisestä ja tämän lataamisen edistymisestä. Kaksi 600 mAh normaaliakkua kestivät elossa muutaman kuukauden, mahdollisesti jopa tämän puoli vuotta, minkä onkin puolet siitä, joka niiden laskennallisesti ois pitänyt kestää.

Sähkötupakkaa

Myös akut on kulutustavaraa. Sähkötupakkaa käytetäessä ihmiskehoon ei tämän lisäksi imeydy röökin sisältämiä tuhansia myrkkyllisiä aineita. Muun muassa Yhdysvaltain lääkeviranomaisen FDA:n (Food and Drug Administration) tutkimuksissa onkin käynyt ilmi, että sähkötupakat tuottavat hengityskaasuun vähäisiä määriä syöpää aiheuttavia nitrosamiineja sekä jäänestoaineessa käytettävää myrkyllistä dietyleeniglykolia (Westenberger 2009).

Sähkötupakka vertailu

Sähkötupakoiden hinnat sekä niiden käyttökustannukset saattavat vaihdella useillakin euroilla riippuen tästä, keneltä hankintansa tilaa. Sähkötupakka-patruunoiden sisältämä liuos pystyy sisältää nikotiinin myös kymmeniä terveydelle haitallisia myrkkyjä kirjoittaa yliproviisori Kristiina Pellas Fimeasta.

Korkea hinta ei sentään joka kerta tarkoita parempaa laatua sekä liikkeellä on joitain myyjiä jotka käyttävät hyväkseen ostajien epätietoisuutta uudesta laitteesta. Olisi mielenkiintoista tietää, miten hyvin ne höyrystyvät eli eivät tukkisi Budia. Kun tilaat ensimmäisen elektronisen savukkeen aloituspakkauksen, on mukana hyvin selkeät ohjeet sähkötupakan käytön aloittamiseen. Näille ei toisin sanoen tarvitse tehdä muuta kuten poistaa suojapussi ja korkki (kuminen tutti).

Kyseisen toiminnan päämäärä lienee iisiä arvata. Uloshengitettäessä vesihöyryä vapautuu myös ruumiinlämpöisenä, joten mistä vettä voisi keuhkoihin tulla? ja sitähän vapautuu myös sillä jahka ei vedä sähkötupakkaa, joten vesihöyry haihtuu keuhkoista jos ei ole sähkötupakan ketjupolttaja.

Sähkötupakka sekä tulli, todellisuus määräyksistä

Tuote näköisversioi tavallista tupakkaa, vain sitä ei sytytetä, se ladataan erillisessä tuotteessa. Tätä ainetta käytetään normaalisti elintarvikkeissa ja kosmetiikkatuotteissa.