Aktiivisuusranneke eli aktiivisuusmittari

Ranneketta käytetään yhdellä näytön vieressä sijaitsevalla painonapilla. Aktiivisuusmittari hälyttää, jos olet liian pitkään paikallasi Aktiivisuus on nimittäin huomattavasti muutakin kuin kuntoliikuntaa. Aktiivisuusranneke on hyödyllinen juuri arkiliikunnan mittaamiseen. Aktiivisuusranneke on pohjimmiltaan askelmittari, paitsi että ominaisuuksiltaan monipuolisempi. TW64a pitää lataamaan mikä toinen päivä. Aktiivisuusranneke-termi viittaa homman pieneen kokoon sekä rajallisiin ominaisuuksiin varsinkin älykelloihin verrattuna. Keskitason liikuntaa kertyi 5 tuntia sekä 49 minuuttia. Kyselytutkimusten mukaan noin 10 prosenttia aikuisista täyttää suosituksen kummankin osan, kertoo Husu.

iTunesin latausikkunassa olivat linkki YouTubeen, josta saattaisi kulkea katsomassa ohjeen ohjelman käytöstä, mutta siellä ovat vain näytetty tämä helpoin asia, elikkä mittarin sekä sovelluksen synkkaus; siinä kun ei tarvita kuten koska laitteet on vierekkäin, Bluetooth onkin päällä ja mittarin nappia painetaan sikäli kauan, kunnes tämän näyttöön ilmestyy sync-teksti. Vaikka meistä luultavasti useimmat kävelevät ulkoilukävelyssä pitemmillä askelilla, sikäli on hyvä muistaa, jotta ranneke ovatkin kädessä myös kotona, tällöin askeleet ovatkin lyhyempiä. Useimmille sellaisille aikuisille, mitkä toivovat seurata yleistä aktiivisuuttaan, älypuhelin täyttää tarpeen, toteaa Pennsylvanian yliopiston apulaisprofessori. Itsekin kiinnitin käytön aikana huomiota siihen, niin että paikallaan käy oltua liikaa sekä täytyisi vähän lisää esimerkiksi jaloitella työpäivän ohessa teen kuitenkin pääasiassa istumatyötä. Tässäpä mielessä Moves on nimittäin kaikessa yksinkertaisuudessaan vähiten huomiota vaativa.

Potkua persauksille tarvitseva sohvaperuna, jonka helmasynti onkin napostella aamuyöhön asti telkkarin vai tietokoneen ääressä. Alisuorittaminen turhauttaa, sekä lopulta turruttaa kilpailuvietin itseä vastaan kauempana aikajänteellä. Aktiivisuusmittari kertoo lisäksi objektiivisesti käyttäjän fyysisen aktiivisuuden tason. Sykkeitään seuraavalle taas tää ei oo homma eikä mikään, siinä sykevyötä sekä -kelloa käyttänyt on tottunut laittamaan vyön päälle lenkille lähtiessä, sekä se, jotta Loop kombinoi aktiivisuusja treenidatan yhteen palveluun, onkin varmasti vaan kätevää. Itseni kannalta kiinnostavin onkin tällä hetkellä uni. Tästä huolimatta olenkin käyttäny ranneketta nykyään useamman kuukauden, kiitos Healthkit-rajapinnan. Meillä on nimittäin kuitenkin tutkimusnäyttöä, että niinkin yksinkertainen keksintö kuten askelmittari enemmän jengin liikkumista elikkä tää isompi määrä askelia päivään, toteaa Husu.

Meitsin käyttökokemukseni mukaan ranneke myös synkkaili dataansa puhelimeen hieman epäsäännöllisesti, täten saatoin olla jo istua posottanut pöytäni ääressä tunnin sikäli mikäli toisenkin, sekä vielä sitten puhelinta räplätessäni ranneke heräsi eloon ja huomasi liiallisen istumiseni. Ranneke toimii motivaattorina sellaisille ihmisille, mille jokapäiväinen liikunta ei välttämättä muuten ole tuttu keksintö. Polar Electro Oy:n hän perusti vuonna 1977, sekä nyt myös Polar myy omaa aktiivisuusrannekettaan. Systeemillä voi tarkkailla omaa stressiä ja opettaa omaa kehoa esim rauhoittumaan meditoinnin vaikutuksesta. Kun olet ollu paikallasi, saat impulssin taikka värähdyksen, jotta olet ollut vähän liian kauan aikaa paikallasi. Siron rannekellon kokoinen vekotin seuraa hänen toimintaa ympäri vuorokauden. Uusin juttu mihin törmäsin on sykettä mittaavat kuulokkeet Jabralta.

Palvelumme auttavat henkilöstöä tunnistamaan liikkumattomuuden määrän ja samalla lisäämään tietoisuutta passiivisuuden riskeistä ja tuottavat yksinkertaisia ratkaisumalleja ja toimenpidesuosituksia liikkumattomuuden vähentämiseksi osana työpaikan pysyviä käytäntöjä sikäli yksilökuin yhteisötasolla. Viikonloppuisin liikuskelen ja puuhailen luonnostani paljon, vaikka olisin ihan vain kotona, eli niihin päiviin ei välttämättä tarvitse lisätä isoja fyysisiä aktiviteetteja. Tätänykyä rannekkeet kestävät paremmin käyttöä, kuten ensimmäisen sukupolven versiot. Rannekkeen hintaan kuului nettisovellus, minkä pystyi lataamaan omalle koneelle. Se, ettei rannekkeessa ole näyttöä, missä lukisi vaikkapa “unitila”, vaikeutti toimintaa. Tämän ominaisuuden hyödyntämistä varten mukana joutuu olla älypuhelin kuulokkeiden lisäksi. Toisissa mittareissa ominaisuudet ajavat yli kauneudesta kuten myös ulkoasu voi olla hyvinkin “kohlo”.

Tuote käy myyntiin tämän vuoden (2014) syksyllä. Sain joululahjaksi yhden kauden hittituotteista aktiivisuusmittarin. Pähkinänkuoressa kyseessä on vekotin jota pidetään treenin aikana päällä ja tuo mittaa sykettä sekä tuohon liittyviä toisia mittauksia ranteesta sekä antaa hommasta palautetta minimaalisesti treenin aikana, sekä lisää treenin päästä. Välillä ehdotukset oli lisäksi mielikuvituksekkaita sekä huvittavia: kerran minulle ehdotettiin neljää tuntia leipomista, jota kyl jopa harkitsin toteutettavaksi. Loop ilmoittaa, jahka akkua on 10% jälellä sekä lataamiseen menee alle tunti. Hintavertailu kannattaa, jos onkin aktiivisuusmittaria hankkimassa. Touhukkaimmalle päivälle laite kirjasi huiman 251 prosentin aktiivisuusasteen.

Älypuhelimissa heitto oli vain 6 prosenttia. Aktiivisuutta mittaava mötkäle käy ulos rannekkeesta vääntämällä, sekä laitoin laitteen samantien lataukseen mukana tulleella USB-piuhalla. Ruokaja kuntopäiväkirjat ovat tavallaan sosiaalisen median yhteisöjä. Mun kannattaisi kenties kokeilla, mitä tapahtuisi, mikäli heräisin viiden sekä seitsemän välillä, tällöin normaalisti pyörin sängyssä sikäli paljon, että Loopkin tän huomasi. Aktiivisuusrannekkeita on nimittäin niin paljon erilaisia, että todellisen valinta voikin tuntua haastavalta.

Juoksija, mitä kiinnostaa varsinkin juoksunopeus, reittien kartat ja ehkä syketietoja saaminen lenkin kuluessa kevyesti. Jos lahjottava ei omista älypuhelinta, kannattaa valita mittari joka keskustelee luontevasti myös tietokoneen kanssa pelkällään esim webbikäyttöliittymän kautta sekä BT-dongle kuuluu pakettiin. Yksi nykyaikainen idea on nimittäin asentaa juoksutai kävelymatto toimistopöydän yhteyteen. Jokainen rannekkeen lisäarvo onkin nettisovelluksessa, joka antaa käyttäjälle hymynaamoja ja hurraahuutoja hyvästä suorituksesta sekä “badgeja”, toisin sanoen kunniamerkkejä, kävellyistä askeleista. Aktiivisuusmuistutukset näkyvät oransseina kolmioina kellotaulussa. Tunnistaa automaattisesti käyttäjän aktiivisuus tilan, uinti, kävely, juoksu, uni.

Katso kokemuksia, vertailu ja hintaja ominaisuustietoja sekä testejä aktiivisuusrannekkeista. Aamiaisella voi synkata rannekkeen informaatiot ohjelmaan ja katsoa siitä, miten yö on nimittäin sujunut. Suunnon Ambit valikoima on nimittäin tehty kaikenlaiseen liikuntaan, sillä korkeamman hintaluokan merkit soveltuvat hienosti tarkempien tavoitteiden täyttämiseen niinkuin juoksuharjoitteluun. Ovat langattomasti yhteensopiva älypuhelimen kanssa (iPhone + Bluetooth LE) ja tätä avulla yhä tulokset tallentuvat nettiin. Sovellukseen syötettiin omat informaatiot (esim pituus sekä paino). Kokeet toteavat myös, koska eräs kolmasosa laitteiden omistajista lopetti kokonaan niiden käyttämisen kuudessa kuukaudessa.

Ja toimiihan tämä myös kellonakin! Ranneke lisäksi oikeasti aktivoi liikkumaan sekä olemaan aktiivinen, mutta joita enemmän lorvailee, tätä lisää punaista palkkia on näkösällä. Töissä tulee askelia kumminkin jonkun verran niin ois hauska nähdä kertyykö heitä askelia 10 000, jota normaaliin aktiivisen ihmisen päivään täytyisi kertyä. Ei askelmittaria tarvitse loppuelämää käyttää, sillä opit silloin liikkumaan paremmin. Sen sijasta päivittäisen aktiivisuuden lukumäärän vai passiiviseen olemiseen, kuin istumiseen, käytetyn ajan muistaminen on vaikeaa. Toteen ladattuna ranneke kesti itsellä käytössä vajaan viikon verran, joka on tuottajan lupauskin. Hauskana yksityiskohtana omasta käytöstäni voin mainita sen, koska viritin laitteen värisemään aina silloin, kun joku tilata e-kirjan.

Useampaan sykemittariin voi GPS-ominaisuuden jollain lisäosalla hommattua, paitsi että mukavampi vaihtoehto on mittari joka sisältää kaikki herkut yhdessä paketissa. Työpaikalla onkin ihan hyvä seurata tätä, kertoo lääkäri. Näin ei pakosti oo. Tää onkin mittaillut askeleitani ja kertoo, että niiden neljän tunnin aikana exercise timeni on ollu 1,5 tuntia (josta tunti meni edestakaiseen reippaaseen kävelyyn, silloin kun kävin tipauttamassa lokakuun paperit kirjanpitäjän postilaatikkoon). Puhelimesta olisivat ollu helpompi seurata, sillä tämä kulkee joka kerta mukana. Aikaisemmin kaikkea aktiivisuusrannekkeet pyrkivät saamaan ihmisen liikkeelle. Kiinnostavinta ois juuri seurata, paljonko tuo oma peruskulutus ilman liikuntaa on.