Sähkötupakka ja valvira, legenda säännöistä

Tuotetta onkin tarjolla Internetissä ja muutamien lentoyhtiöiden lennoilla. Omalla kulutuksellani, noin 1000 mAh/päivä, noita akkuja pitäisi ladata neljä vai viisi kertaa päivässä ja tämä on hieman hankalaa sekä työlästä. Budien hinta onkin onneksi melko alhainen. Täyttönesteitä on yleisesti kahta erilaista. Sähkötupakan patteri käsitettiin olevan varmaan ladattava litiumakku, silloin miehen talosta löytyi akkulaturi. Lopulta sähkötupakkaan voi asettaa liuosta, jossa on vaan makuaineita, ei lainkaan nikotiinia.

Asiasta enempi kirjoitteli Molex Mäkinen täällä. Perään henkilö lisää nihkeästi, jotta sähkösavukkeella onkin selkeä jatkaa riippuvuuden ylläpitoa, sekä lahjoittaa kritiikkiä tästä, että ei oo todistettu, että tämän avulla tupakoinnista pääsisi eroon. Sitten tietenkin tarviit toki aikaa ja rauhaa niin että pääset kunnolla hommasta jyvälle.

Sähkötupakka vastaukset

Kuten aikaisemmin mainittiin, sähkötupakasta onkin olemassa sekä automaattisia että manuaalisia versioita. Vesihöyryllä vain ei oo vastaavia ihania ominaisuuksia kuin savulla: ei hiilimonokdsidia, ei tervaa. Sähkötupakkaa  käytetäessä ihmiskehoon ei tämän lisäksi imeydy röökin sisältämiä tuhansia myrkkyllisiä kemikaaleja.

Suurimmassa osassa starter kiteistä tulee kaksi akkua mukana. Käyttökokemus on tosiaan lähempänä vahvahkoa klassista tupakkaa. THL aikoo tutkia, kuinka sähkötupakka on auttanut tupakoinnin lopettamisessa, vain se voi olla vaikeaa, koska sähkötupakkaa käyttää ehkä vain pari promille suomen kuten nuuskaakin (2012).

Ei mitään hämmennystä että analogista arkunnaulaa suuhuni enää pistäisin. Britanniassa naisella, jonka käsitettiin olevan käyttänyt sähkötupakkaa seitsemän kuukautta, huomattiin keuhkoissa rasvapitoisia makrofageja elikkä syöjäsoluja sekä erityinen keuhkokuume. Yhden mallin hankinnassa ja sen lisätarvikkeiden ostamisessa säästää varmasti pitkän pennin, varsinkin normaaliin tupakointiin nähden. Sähkötupakka lupaa terveellisempää sekä pidempää elämää ilman tupakasta luopumisen tuskaa.