Sähkötupakka ja röökaamisen lopettaminen

Tilanne on vähän nurinkurinen, että muita nikotiinituotteita kuin purkkaa, laastareita ja toisia tämänkaltaisia tuotteita voi vapaasti kaupata. Tämä  vastaa siis sijainniltaan röökin filtteriä. Kyseessä oli silti tietyn tyyppinen akku: kaksi sarjakytkettyä akkua metallikuoressa. Valovuosia järkevämmän perustelun esittää lehtijutun toinen kiellon puolesta puhunut haastateltu, lääkealan turvallisuus- sekä kehittämiskeskuksen yliproviisori Kristiina Pellas.

Mikään tutkimus ei ole todennut, että sähkötupakka ois vaarallista. Myöskin hintakilpailu monien jälleenmyyjien kesken tuntuisi olevan kovaa ja yleensä myyjät koittavat lisätä paketteihin jotain mikä erottaisi ne toisista. Sanoisin kuitenkin niin että et voikin mennä vikaan jahka valitset yltä itsellesi mukavan kokoluokan ja budjettiisi kivan mallin. silloin kun taas syöpäkääryleet sisällään pitävät 4000 myrkkyjä joista yli 300 tutkitusti aiheuttaa kasvaimia.

Laadukkaiden merkkien akut kestävät käytössä vuosia. Erona onkin tämä, että vesihöyry ei ole terveydelle vaarallista, koska tämä ei pidä sisällään klassisen tupakan tavalla vaarallisia aineita. Kyseinen asia onkin tupakkalain mukainen tupakkajäljitelmä sekä röökin vastike, mikä mainostaminen, epäsuora mainonta ja muu myynninedistäminen on kotimaassa kielletty. Sähkötupakkatuotteiden rinnastaminen lääketuotteisiin olisi pakottanut nykyiset laitteiden myyjät raskaaseen luparuljanssiin.
Sähkötupakan liuosten sisältö vaihtelee, mutta enimmäkseen liuos koostuu pääosin propyleeniglykolista tai glyseriinistä, jota onkin jatkettu vedellä ja useanlaisilla makuaineilla. Itse vaihdoin täysin sähkösavukkeeseen todella huomaamatta. FDA kehottaa välttämään sähkötupakkaa. On yleensä riski ottaa uusia tuotteita, joiden myötä ei tiedetä riittävästi, Paavola linjaa. Nikotiinipitoiset nesteet on kotimaassa lääkelain piiriin kuuluvia eivätkä noin ollen sallittua kauppatavaraa.

Ohjekirjat ovatkin yleensä englanninkielisiä vain laitteen käyttö on todella yksinkertaista vaikka et ohjekirjaa osaisikaan lukea. Tupakanpolton saattaa lopettaa monella tavalla, joku saattaa lopettamaan ilman mitään apukeinoja, voit jauhaa nikotiinipurkkaa, leikkiä laastareilla vai kokeilla vahvempaa lääkitystä (Zyban, Champix).