Poistaako sähkötupakka perinteisen savukken?

Sähkötupakkaa ei sytytetä, elikkä tämä ei myöskään aiheuta savua, tuhkaa taikka tumppeja. Tämä ei altista passiiviselle tupakoinnille ympärilläsi olevia, ei pidä sisällään tervaa eikä häkää sekä haitoissaan onkin tämänhetkisten tutkimusten mukaisesti ymmärtääkseni näin nikotiinipurkan luokkaa. Markkinoilla on nyt uudenlainen keino tupakoinnin lopettamiseen: sähkötupakka.sähkötupakka on pieni (hieman tavallista tupakkaa suurempi) laite, jonka koostuvat akusta, atomisoijasta ja suukappaleesta.

Sähkotupakka skulaa
Sähkötupakka säästää toisin sanoen myöskin käyttäjiensä rahoja. Sähkötupakkatuotteita on erilaisia ja niiden osat sekä toiminnallisuus saattaa hieman erota toisistaan. Sähkötupakka on erinomainen tuote, siinä tupakoijan ei tarvitse luopua tavastaan, vain voikin tuprutella jatkossa vailla tappavia kemikaaleja sekä pahan hajuista hengitystä. Sähkötupakasta  imutetaan savun kaltaista minkä osoittaa (koostumukseltaan ja määrältään) sekä tuntuu kurkussa ja keuhkoissa jokseenkin samalta kuin aito tupakansavu.

Aina ei kuitenkaan kannata valita halvinta, sillä hinta kirjoittaa jotakin laadusta. Sähkötupakassa propyleeniglykoli höyrystyy, jonka vaikutusta ei ole vieläkään todennettu, vaan käyttäjien kokemukset ovatkin olleet positiivisia. Helsingin Sanomat uutisoi sähkötupakan suosion kasvamisesta perjantaina.

Tulli otti ampullit talteen ja aloitti lokakuussa 2010 useita kymmeniä rikostutkintoja, koska verkkotilaajien epäiltiin syyllistyneen lääkerikkomukseen tai lääkerikokseen. Allekirjoittanut pystyy sanoa yllättyneensä ensimmäisen kerran maistaessaan eGo -sähkötupakkaa 16mg nesteellä. isäksi sähkötupakka onkin selkeä sujauttaa taskuun, toisin kuten perinteinen tupakka jonka käy helposti tumpattua maahan.

Tupakkayhtiöitä vastaan käymistään oikeudenkäynneistä tunnettu Aurejärvi arvelee kehityksen menevän samalla lailla kuten savukkeilla. Tällaisella suurikapasiteettisella akulla polttelee hyvin koko vuorokauden. Edut onkin kuitenkin sikäli hurjat jotta itsekin olen valmis näpräämään enemmänkin.

Tähän väliin on tietenkin pakko todeta että tämän lisäksi kallis hinta ei tarkoita automaattisesti laadukasta tupakkaa. Tätä saattaisi jolloin tilata samoista paikoista kuten nikotiinipurkkaa, Suomessa ruokakauppojen kassoilta. Nikotiini ei ole sentään todistetusti tappanut ketään. Sähkötupakka ei aiheuta muita myrkkyjä kuten nikotiinin. Suomalaisissa nettikaupoissa voi tietenkin myydä tuotteita, vain ilman tuotekuvia, tuotenimiä sekä hintoja.

Sähkotupakka skulaa

Syistä tuohon myöhemmin. Miten noin pystyy olla uutiset julkaisevat vain sähkötupakasta huonoja uutisia? Esim. kun syöt purkillisen säilyketonnikalaa voit kehoosi kemikaaleja mitkä on potentiaalisesti paljon haitallisempia terveydellesi kuin e-savukkeen vesihöyrystä saatavat kemikaalit. Myyntilupahakemus, perustuen edellämainittuihin kriteereihin, johti loppupäätelmään, jotta nikotiinia sisältävät nesteet eivät ole lääkketuotteita.

2011). Sähkötupakan höyry ei tupakansavusta poiketen värjää hampaita, eli keltaisia hampaita ei tartte tupakoinnin tähden enää sietää. Hajuaistikin on parantunut. Useimmissa sähkötupakoissa onkin sisäänrakennettu varojärjestelmä akun ylikuumenemiselle. Ylipäätänsä puhdistamisen tarvetta voidaan pienentää jo aivan maalaisjärkeä käyttämällä.

Sähkötupakka – tuho vai hyödyllisyys?

Sisään- ja ulsohengittäessä muodostuu savunnäköistä vesihöyryä. Lisäksi saat valita eri makujen joskus, kuin vanilja, suklaa, kahvi ja menthol. Sähkötupakan akun kesto vaihtelee joskus huomattavastikin parista tunneista melkein päiviin riippuen tottakai sähkötupakan käyttöasteesta.

Sähkötupakka – Elektroninen tupanki

Toisinaan nikotiinittomista laitteista onkin löydetty nikotiinia. Suurin määrä nikotiinipitoisia e-nesteitä myyvistä kaupoista sijaitseekin Iso-britanniassa. 20 euroa per 30ml, josta riittää monesti melkein kuukausiksi liuosta. Sähkötupakan ’filtteriosa’ onkin nimeltään ampulli.

Düsseldorfin hallinto-oikeus käsitettiin olevan kantajan puolella sekä hylkäsi lääkeluokitteluvaatimuksen ja korkein hallinto oikeus vahvisti tämän päätöksen. Akku antaa sähkösavukkele virtaa.  Sähkötupakat joissa onkin jälkimmäinen toiminto saattavat toimia moitteettomammin, vaan eivät voi aikaan aidontuntuista tupakanpolton tunnetta. Sähkötupakoiden ja näiden nesteiden laatu onkin kovin epätasaista sekä ilmoitetusta poikkeavaa.

Sähkötupakka pitäisi sallia
Sähkötupakka ei aiheuta muita myrkkyjä kuin nikotiinin. Näihin vaihtoehtoihin kuuluu esimerkiksi nikotiinia sisällään pitäviä nesteitä, joiden avustuksella perinteinen tupakka on iisiä vaihtaa merkittävästi halvempaan sähkötupakkaan, ja nikotiinittomia nesteitä useilla eri aromeilla, mitkä taas auttavat pääsemään nikotiiniriippuvuudesta eroon ilman päivittäisistä tupakointihetkistä luopumista.

Sähkötupakka kauppoihin

Sähkötupakka leviää sikäli laajaan käyttämiseen, niin että kohta sitä ei voikin enää kieltää, pelkää siviilioikeuden emeritusprofessori Erkki Aurejärvi. Viranomaiset haluavat tietoa useiden sähkötupakkatuotteita myyvien yritysten toiminnasta, kertoo Turun Sanomat. Julkisten tilojen savuttomuuden sekä ravintolatupakointikieltojen lisäännyttyä sähkötupakkaa markkinoidaan ympäristölle vaarattomana tuotteena, mitä onkin mahdollista käyttää joissa tahansa.

Syrjäyttääkö sähkötupakka analogisen tupangin?

Sähkötupakka tulee jonka tapauksessa edullisemmaksi, kuten tavallinen savuke. Tällaisella suurikapasiteettisella akulla polttelee hyvin koko vuorokauden. Mikäli perinteinen tupakointi on ollu vaan satunnaista, tai jos laitteen ulkonäkö on tärkeää, 510 Tank -systeemillä voikin pärjätä. Jos kärsivällisyytesi riittää tutkimaan vaihtoehtoja huolella sekä olet vakuuttunut jotta tupakoinnin haluat lopettaa niin kalliimman modin hommaaminen ensimmäiseksi laitteeksi ei ole välttämättä huono idea.

Sähkötupakka ja tulli, legenda laista

Sosiaali- sekä terveysministeriön hallitusneuvos Ismo Tuominen kertoo, jotta Suomen virallisessa tupakkapolitiikassa suhtaudutaan kielteisesti sähkötupakkaan. E-neste on myös täysin vaaratonta keholle, sillä tämä sisältää veden lisäksi usein kahta eri sidonnaisainetta mitkä vaikuttavat vesihöyryn koostumukseen, vaan mitä käytetään myöskin laajalti perinteisellä elintarvike-alalla.

Sähkötupakan eräs suurimmista eduista tupakoinnin lopettamisen apukeinona onkin se, että voit jatkaa mukavaa tupakanpolttoa muistuttavaa tapaa ilman tupakan haittavaikutuksia. Kun toisin sanoen oikeastaan poltin tavallisia savukkeita (punainen Marlboro) niin saatoin tuntea heidän haitallisen vaikutuksen kehossani mikä ikinen päivä.  Sähkötupakkaan siirtymisen jälkeen olo paranee huomattavasti sekä rahaa säästyy jotta sähkötupakoinnin kustannukset ovatkin alle 10-20 % tupakoinnin kustannuksista.

Sähkötupakka – Elektroninen kessu

Oikea “merkki” löytyy parhaimmin kokeilemalla. Sähkötupakointi onkin merkittävästi halvempaa kuin tupakanpoltto. Käyttöaika silti vaihtelee paljonkin akun koosta, latauskerroista sekä käytön määrästä riippuen. Voinko saada yliannostuksen nikotiinia? Mikäli laitetta imee liian paljon, tämä lopettaa toimimisen hetkeksi. Kohta putkesta nousi kevyt höyry.

Sähkötupakkaa

Törmäsin hyvinkin hyvään kirjoitukseen tästä aiheesta ja suosittelen teitäkin lukemaan tän, Totta Sähkötupakan Vaaroista. Peruskysymys on, haluammeko yhteiskunnan, jossa opettajat katsovat jahka oppilaat pössyttelevät koulun pihalla sähkötupakkaa, Tuominen sanoo.

Keneltä hommata sähkötupakka?

Brittiläisen tutkimuksen mukaisesti silti sähkötupakasta välittyi keuhkoihin yhtä merkittävästi nikotiinia kuten imettäessä sytyttämätöntä normaalia savuketta.  Sähkötupakan edut on huomattavat ja monelle tupakoitsijalle se onkin loistava ratkaisu, kun haluaa vähitellen lopettaa tupakanpolton täsyin, säästää rahaa taikka vaalia terveyttään. Sähkötupakan täyttöneste kustantaa 30ml pullossa n.

Tämän lisäksi valo ilmoittaa myös erilaisista toiminnoista, kuin ylikuumenemisesta, akun vähenemisestä ja tämän lataamisen edistymisestä. Kaksi 600 mAh normaaliakkua kestivät elossa muutaman kuukauden, mahdollisesti jopa tämän puoli vuotta, minkä onkin puolet siitä, joka niiden laskennallisesti ois pitänyt kestää.

Sähkötupakkaa

Myös akut on kulutustavaraa. Sähkötupakkaa käytetäessä ihmiskehoon ei tämän lisäksi imeydy röökin sisältämiä tuhansia myrkkyllisiä aineita. Muun muassa Yhdysvaltain lääkeviranomaisen FDA:n (Food and Drug Administration) tutkimuksissa onkin käynyt ilmi, että sähkötupakat tuottavat hengityskaasuun vähäisiä määriä syöpää aiheuttavia nitrosamiineja sekä jäänestoaineessa käytettävää myrkyllistä dietyleeniglykolia (Westenberger 2009).

Sähkötupakka vertailu

Sähkötupakoiden hinnat sekä niiden käyttökustannukset saattavat vaihdella useillakin euroilla riippuen tästä, keneltä hankintansa tilaa. Sähkötupakka-patruunoiden sisältämä liuos pystyy sisältää nikotiinin myös kymmeniä terveydelle haitallisia myrkkyjä kirjoittaa yliproviisori Kristiina Pellas Fimeasta.

Korkea hinta ei sentään joka kerta tarkoita parempaa laatua sekä liikkeellä on joitain myyjiä jotka käyttävät hyväkseen ostajien epätietoisuutta uudesta laitteesta. Olisi mielenkiintoista tietää, miten hyvin ne höyrystyvät eli eivät tukkisi Budia. Kun tilaat ensimmäisen elektronisen savukkeen aloituspakkauksen, on mukana hyvin selkeät ohjeet sähkötupakan käytön aloittamiseen. Näille ei toisin sanoen tarvitse tehdä muuta kuten poistaa suojapussi ja korkki (kuminen tutti).

Kyseisen toiminnan päämäärä lienee iisiä arvata. Uloshengitettäessä vesihöyryä vapautuu myös ruumiinlämpöisenä, joten mistä vettä voisi keuhkoihin tulla? ja sitähän vapautuu myös sillä jahka ei vedä sähkötupakkaa, joten vesihöyry haihtuu keuhkoista jos ei ole sähkötupakan ketjupolttaja.

Sähkötupakka sekä tulli, todellisuus määräyksistä

Tuote näköisversioi tavallista tupakkaa, vain sitä ei sytytetä, se ladataan erillisessä tuotteessa. Tätä ainetta käytetään normaalisti elintarvikkeissa ja kosmetiikkatuotteissa.