Liikenteen turvallisuutta parantava autokamera

Kuva ei ole mitään elokuvalaatua, mutta siitä saa kyllä selvän kaikesta mitä tarvii. Se luultavasti kykenee kaupallisilla kameroilla esimerkiksi Olen kokeillut vielä kotona ja ulkona, sekä päivänvalossa niin että pimeässä. Autoni videotallenteesta näkyi reippaan, että ajoin itsekin suoraan sekä hän veti kylkeen, Ahmetshina kirjoittaa.

Autokameran asennus

En tämän lisäksi käytä mitään Googlen palveluita. Autokameralla ( autokamerakauppa.fi/) tallennat kevyesti ajon kuluessa autosi edessä tapahtuvat asiat esimerkiksi Autokameran akku jaksaa kuvata videota yhtämittaisesti 1-2 tuntia, vain kun se pidetään kytkettynä lataukseen messissä toimitetulla tupakansytytinlaturilla, ei akun loppumisesta tarvitse murehtia. Mikään laki ei kiellä asentamasta videokameraa autoonsa, vaan kuljettajan on hyvä tiedostaa pari asia.

Autokamera testissä

Autokameroiden hintahaarukka toimituskuluineen on tällä hetkellä näin 35-190 euroa. Olettaen tosiaan että esimerkiksi muun osapuolen rekisterinumero ja törmäys selvästi näkyvät kuvassa. Aarnio silti mieltää, että tulkinta on eri, jos autokamerat asentaa liikenneyhtiö. Tämän pohjalta naarmuttaja tuomittiin rangaistukseen.

Jos ei, niin silti se video auttaa poliisia jahka siitä toivottavasti saa hieman irti kuljettajan profiilia jonka mukaista henkilöä pystyy silloinkaan etsiä sieltä firmasta. Autokameran kuvaama video tallentuu SD- vai SDHC-tyyppiselle muistikortille, minkä onkin kevyesti milloin tahansa vaihdettavissa autokameraa millään tavalla avaamatta.

autokameran peilin oikeassa reunassa onkin oma pieni LCD-näyttö (2,4 tuumaa, 480×234). Se oli eksynyt matkalla jonnekin sekä myyjä lähetti uuden tuotteen tilalle. Peruskameran voi muutamalla kymmenellä eurolla kun jälleen laadukkaammasta mallista saa pulittaa toista sataa euroa. Videon nähnyt poliisi sanoi, etten selvästikään oo syyllinen. Sillä pystyy kyllä myöskin katsella kortille tallennettuja videoita ja valokuvia.

Tuolla mantereella ajaessa henkilöautoilla onkin pahempi tapa kiusata suuria autoja kuten kotimaassa. Lupaa ei olisi herunut. maisemat, ruuhkat sekä vahingot jne. Itse ottaisin mielelläni autokameravalvonnan itsensä autooni. Kirkkaasta LCD-näytöstä voit huomata videot, tai siirtää ne USB-kaapelilla tietokoneellesi.

Mutta tiloissahan missä onkin autokameravalvonta sikäli pitää olla siitä sanovat kyltit. Jos olenkin oikein ymmärtänyt, sikäli kotimaassa kaikki todisteet käy kun juttuja tutkitaan. Kamera – www.autokamerakauppa.fi/ – käynnistyy joka kerta kun auton pistorasiaan käy virtaa, eli auton käynnistyksen yhteydessä sekä sammuu jahka auton virrat sammutetaan. Videon tallennus tapahtuu SD-muistikorteille.

Jos perusteena onkin henkilökohtainen käyttö, se voikin jäädä henkilötietolain soveltamisalan ulkopuolelle, tällöin kukaan ei voi ottamaan kantaa tän kummemmin, onko tämä kiellettyä tai laillista, sanoo Aarnio. Kuvattavilla onkin oikeus tietää autokameravalvonnasta. Lopulta keksin sähköjohdolle kuitenkin niin näkymättömän reitin tupakansytytinpistorasiasta, niin että autokameran saatuani luovuin totaalisesti tosta suunnitelmasta.

Jos lähdetään Suomen lainsäädännöstä liikkeelle, niin ainakaan meidän tietääksemme ei ole yksiselitteistä joutuu julkisessa liikenteessä tällaista autokameraa, sanoo Winqvist.