Kokemuksia tupakoinnin lopettamisesta

Kymmenessä vuodessa tupakoinnin lopettamisesta riski sairastua keuhkosyöpään onkin vähentynyt paljon. Se voikin estää keuhkojen kehittymisen toteen mittaan sekä alentaa niiden toimintakykyä. Jos nikotiinista luopuminen vaikuttaa aluksi vaikealta, saat hommata sähkötupakan nikotiinilla. En vaikka tämän lisäksi usko olevani ihan yksi miljoonastakaan.

Näitä kemikaaleja ei sähkötupakan makunesteissä oo. Mikäli suhde on alle 70, potilaalla onkin huomattava riski haittaavan keuhkoahtaumataudin (KAT) kehittymiseen. Monella onkin takana useita tupakkalakkoja aikaisemmin kuten tupakattoman elämän aloittaminen vihdoin pykee. Tupakointi pystyy johtaa erilaisiin seurauksiin jotka ovat vahingollisia hyvinvoinnille.

Tupakoinnin lopettaminen

Ohjelman tavoitteena on motivoida päätöksentekoon ja vapauttaa löytämään sopivia rutiineja sekä keinoja voidaksesi vastustaa nikotiiniin liittyvää riippuvutta sekä tapaasi tupakoida. Jos käytät alkoholia, päänsärky aamulla onkin vaan murto-osa siitä, jota tämä olisi, jos olisit MYÖS tupakoinut. Lapsettomuudesta kärsivälle miehelle tupakoinnin lopettaminen onkin perushoitoa.

Miten lopetat tupakan polttamisen?

Sähkötupakka sisältää toki nikotiinia, jonka on se koukuttava osa, vain vaaralliset kemikaalit eivät oo vaarantamassa terveyttäsi. Laajojen, elämänlaatua sekä hyvinvointia parantavien vaikutusten lisäksi ois hyvä löytää täysin lyhyenkin tähtäimen hyötyjä tupakoinnin lopettamiselle. On vapauttavaa nähdä, että minä en tartte röökiä mihinkään, jotta minun ei TARVITSE polttaa. 10 vuotta: keuhkosyövän riski pienenee puoleen tupakoitsijaan verrattuna, sydänkohtauksen riski on samalla tasolla tupakoimattomien kanssa.

Tupakansavussa sekä nuuskassa olevat myrkyt imeytyvät tupakoitsijan verenkiertoon suun ja keuhkojen kautta. Kuitenkin katson joskus nuoria miehiä vetelemässä nautinnollisesti savuja kadunkulmassa sekä ajattelen että nauttikaa pojat. Poskureiden polttaminen ainakin vähensi keukoihin menevää savua kuitenkin monesti nielin savua siten jotta sain puhallettua osan savusta nenän läpi ulos.

Lopeta tupakointi

Tupakointi laskee odotettavissa olevaa keski-ikää jopa 10 vuodella.